cadasta dashboard

Woordenlijst van GIS en technische termen

Functielaag

Een objectlaag is een groepering van vergelijkbare geografische objecten, bijvoorbeeld, steden, wegen, en bossen. Functies kunnen punten zijn, lijnen, of polygonen.

Gebruikersgroep

Een gebruikersgroep is een verzameling gebruikers die toegang hebben tot kaarten en apps in ArcGIS Online, meestal gerelateerd aan een specifiek interessegebied, project of partner.

Artikeltypes

Itemtypen beschrijven de categorieën items die kunnen worden geüpload of gemaakt in ArcGIS Online. Deze omvatten webkaarten, functielagen, web-apps

Veelhoek

Een polygoon is elke 2-dimensionale vorm gevormd met ten minste 3 rechte lijnen

Legende / Legenden

Een geïllustreerde lijst met kaartinhoud: de symbolen, typ stijlen en, indien gepast, arcering of kleuren weergegeven op een kaart of kaartreeks, en de betekenis van elk.

Levende atlas

Een verzameling geografische informatie van over de hele wereld, inclusief kaarten, apps, en gegevenslagen geleverd door Esri voor gebruik in verschillende toepassingen

Standaard bereik

De omvang op een kaart die de gebruiker zal zien wanneer deze voor het eerst wordt geopend in een webbrowser

Widget

Een klein icoontje op websites, vaak in de zijbalk, die één simpele functie vervult. Bijvoorbeeld, met een legenda-widget kan de gebruiker de legenda op een kaart weergeven of verbergen

Attributentabel

Een tabel die alle gegevens in een objectlaag bevat. Elke rij in de tabel bevat informatie over een enkele record/item en elke kolom bevat informatie over een specifiek deel van het item (zoals naam, plaats, waarden, enz.)

Kaartjournaal

Een Esri-app die items bevat die secties worden genoemd, waar gebruikers doorheen kunnen scrollen. Elke sectie heeft een bijbehorende kaart, afbeelding, video of webpagina

Opstartscherm

Een opstartscherm is een venster met een afbeelding, een logo, en de huidige versie van de software. Een welkomstscherm verschijnt meestal terwijl een programma wordt gestart

Shapebestand

Een eenvoudig formaat voor het opslaan van de geometrische locatie- en attribuutinformatie van geografische kenmerken