De functionaliteit van de webkaart verkennen en staafdiagrammen maken in de kaartviewer

Vereisten

De gebruiker heeft eerder een webkaart gemaakt en opgeslagen die een of meer objectlagen heeft. De gebruiker begrijpt de functionaliteit van Map Viewer Classic en de algemene platformfuncties en het gebruik ervan.

Overzicht

Met Map Viewer kan een gebruiker interactieve en deelbare webkaarten maken, vergelijkbaar met Map Viewer Classic. Een groot deel van de functionaliteit is hetzelfde in Map Viewer als in Map Viewer Classic, maar met een bijgewerkte gebruikersinterface en extra functiefunctionaliteit.

Stappen

1. Inloggen op het Cadasta Platform

2. Selecteer een eerder opgeslagen webkaart door naar de itembeschrijvingspagina van de webkaart te navigeren

null 973

3. Selecteer de pijl-omlaag naast Openen in Map Viewer Classic

null 975

4. Selecteer Open in kaartviewer. Bekijk de bestaande webkaart geopend in de Kaartviewer

null 976
null 978

5. Lagen kunnen op twee verschillende manieren worden toegevoegd:

• Basiskaarten kunnen worden toegevoegd of gewijzigd door basiskaarten te selecteren
  • Grafieken kunnen worden toegevoegd door de gewenste lagen te selecteren Meer opties knop(1) en Eigenschappen tonen knop (2)
null 984
null 985

Opmerking: In de eigenschappen van een laag kunnen symbologie en andere functionaliteit worden geconfigureerd

6. Om een ​​diagram te maken, selecteer het Kaartpictogram aan de rechterkant van het scherm en Grafiek toevoegen

null 986

7. Selecteer het gewenste diagramtype dat u wilt maken. In dit voorbeeld, er is een staafdiagram geselecteerd

null 987
null 988

8. Selecteer Gegevens

null 989

9. Vul de vereiste parameters in

null 990
null 991

Opmerking: De parameter Categorie geeft het laagveld aan (kolom) u wilt weergeven.

10. Na het instellen van de parameters in de sectie Gegevens, U ziet een staafdiagram dat er ongeveer zo uitziet:

null 992

11. Ga terug naar de eigenschappen van het staafdiagram, door de pijl Terug te selecteren (wat u elke keer zult doen als u wilt terugkeren naar het eigenschappenvenster van het staafdiagram)

null 993

12. Selecteer Serie

null 994

13. Selecteer Zij aan zij

null 995

14. Selecteer Gestapeld

null 997

15. Selecteer 100% Gestapeld

null 998

16. Bepaal welk serietype u wilt gebruiken. Dit voorbeeld gebruikt 100% Gestapeld

null 998

17. Verander de seriestijl(s) en etiket(s). Dit voorbeeld gebruikt 100% Gestapeld

null 998
null 1000
null 1002

18. Gebruik de pijl-terug om terug te keren naar de eigenschappen van het staafdiagram en selecteer As

null 1003

19. Wijzig eventuele parameters voor de as

null 1005

20. Gebruik de pijl-terug om terug te keren naar de eigenschappen van het staafdiagram en selecteer Formaat

null 1007

21. Vul de formaatparameters naar wens in. In dit gedeelte kan de gebruiker de visualisatie van het staafdiagram, zoals de tekstkleur, wijzigen, Achtergrond kleur, en andere grafiekelementen

null 1008
null 1010

22. Gebruik de pijl-terug om terug te keren naar de eigenschappen van het staafdiagram en selecteer Algemeen

null 1013

23. Vul de algemene parameters naar wens in. In dit gedeelte kan de gebruiker de visualisatie van het staafdiagram wijzigen, zoals titels en andere tekstuele elementen

null 971
null 1015

24. Sla de webkaart op en verken desgewenst andere functionaliteiten

null 1016