Maak een offline kaart met functielagen en link met Survey 123

U kunt drie soorten offline kaartpakketten maken, afbeelding tegel pakketten (TPK), vector tegel pakketten (VTPK), en mobiele kaartpakketten (MMPK) bestanden met ArcGIS Pro. Deze tutorial is gericht op het maken van MMPK-pakketten. MMPK ondersteunt een combinatie van zowel vector- als rasterlagen. Hieronder vindt u de stappen die nodig zijn om een ​​MMPK te maken met ArcGIS Pro en hoe u deze aan de enquête kunt koppelen met: Survey123 Connect. Als u geen toegang heeft tot ArcGIS Pro, neem dan contact op met uw Cadasta-programmaspecialist over uw interesse in het gebruik van ArcGIS Pro om offline kaarten te maken.

Stappen

1. Open een nieuwe kaart in ArcGIS Pro. U vindt lichtgrijs canvas als standaardbasiskaart

image 7

2. U gaat afbeeldingen downloaden voor onze offline enquête, dus u moet de basiskaart wijzigen in een kaart met afbeeldingen. Ga naar Basiskaart onder de Kaart tabblad en selecteer beelden

image 28

3. Zoom in op het gebied waarvoor u offline afbeeldingen wilt hebben

4. Helemaal rechts onder de Tabblad Kaart je zult de zien Kaart downloaden knop. Klik Het. U ziet het bericht zoals hieronder weergegeven::

image 29

5. Zet een vinkje in het vakje waar staat Inclusief basiskaart & tegel lagen. Klik Downloaden. U ziet het bericht Exporteren Tile Cache in het midden van het scherm

image 30

6. U moet wachten tot het exporteren van de tegelcache is voltooid. Na het exporteren ziet u een nieuwe .tpk laag in je inhoud. Nu u de basiskaartafbeeldingen op uw lokale computer heeft, kunt u de laag Wereldafbeeldingen nu verwijderen

image 31

7. Een vectorlaag toevoegen (in dit geval gebruiken we een polygoon-vormbestand) naar je kaart. Ga naar Gegevens toevoegen en klik GegevensGegevens toevoegen aan de kaart. Zoek het shapefile in uw lokale map en klik op Oké

null 1034

null 1035

8. U ziet een polygoonlaag onder de inhoud. Klik op het rechthoekige symbool onder polygonen in uw inhoud om het symbool aan te passen aan uw gebruiksgeval. Hier, we gebruiken een transparante vulling met een donkerblauwe omtrek

null 1036

9. Een mobiel kaartpakket maken (MMPK), Klik op de Deel tabblad en selecteer de Mobiele kaart gereedschap van het lint

image 8

10. Er verschijnt een nieuw venster. Vul de . in Naam, Overzicht, en minstens één Label. Je kan ook Klem de vectorlaag die zich binnen de basiskaart bevindt

image 32

11. Klik Analyseren. Als er geen fouten zijn Klik Publiceren. Het zal u op de hoogte brengen nadat het is gepubliceerd op AGOL

null 1037

12. Log in op uw Cadasta Platform-homepage uw organisatorische inloggegevens gebruiken. Ga naar inhoud. Je ziet een nieuwe Mobiel kaartpakket item

null 1038

Op dit punt, we hebben een MMPK gemaakt die zowel vector- als rasterlagen bevat. Nu moeten we deze MMPK koppelen aan de enquête waarmee we de offline kaart willen gebruiken.

Een MMPK koppelen met een Survey123-formulier:

1. Open Vragenlijst 123 Aansluiten en log in met dezelfde gebruikersreferenties die u eerder gebruikte

2. U kunt een enquête selecteren die al bestaat of u kunt een nieuwe maken op basis van uw vereisten

3. In dit geval selecteren we een bestaande enquête die we voor deze tutorial hebben gemaakt: MMPK-TEST

4. Klik Instellingen in de rechterbovenhoek van de applicatie en selecteer vervolgens Gelinkte inhoud. U ziet één webkaart onder gelinkte inhoud die dezelfde naam heeft als de enquête. Dit werd automatisch gegenereerd tijdens het publiceren van de enquête

null 231

5. Linksonder in het scherm vind je een Kaartlink toevoegen knop. Klik Het

null 232

6. U ziet verschillende webkaarten en kaartpakketten die zijn gemaakt door leden van uw organisatie. De meest recente staat bovenaan. Ga en selecteer de MMPK – Basiskaart met veelhoeken en klik Oké

null 1039

7. Publiceer de enquête opnieuw

null 233

De offline kaart gebruiken die je hebt gemaakt, u moet de enquête op uw telefoon bijwerken (Inside Survey123-app) en download de offline kaart terwijl u verbonden bent met internet. Nadat de MMPK is gedownload, kunt u zowel de basiskaart als de polygonen zien wanneer u uw mobiele apparaat offline gebruikt. Je zou iets moeten zien dat lijkt op de onderstaande schermafbeelding op je telefoon.

image 9

Externe links: