Snappen in ArcGIS-veldkaarten

Het volgende geeft een kort overzicht van Field Maps en het doel van de snapping tool.

Overzicht ArcGIS-veldkaarten

• Een alles-in-één-app die gegevensgestuurde kaarten gebruikt om veldwerkers te helpen bij het verzamelen en bewerken van mobiele gegevens
  • Kan activa en informatie vinden
  • Mogelijkheid om realtime locaties te rapporteren
  • Een efficiënte veld-app
  • Mogelijk gemaakt door veldkaarten
  • Stroomlijnt de kritieke workflows die veldpersoneel dagelijks gebruikt
  • Zelfde gegevens

Overzicht van snappen

Als u een deel van de locatie van een bestaand activum of observatie moet gebruiken om de locatie van een nieuwe (of bijgewerkt) aanwinst of observatie, overweeg om te snappen in plaats van de hele locatie te kopiëren, zoals weergegeven in deze stappen. U kunt snappen gebruiken om uw punt uit te lijnen op een bestaand punt van een bestaande lijn of een polygoon.

Stappen om te snappen:

1. Op je Maps-lijst, tik op Profiel (blauw persoonspictogram in de linkerbovenhoek van de linker screenshot)

null 223
null 224

2. Terwijl in het collectiegedeelte van het profiel, Klik op Snappen

null 225

3. Snappen inschakelen

null 226

4. Begin met het vastleggen van uw bezit of observatie

null 227

5. Terwijl het verstrekken van de locatie, gebruik de locatie van een bestaand punt (inclusief een die deel uitmaakt van een lengte of gebied) door de kaart te verplaatsen zodat het punt met de locatie die u moet gebruiken zich in de buurt van het locatiedoel bevindt

null 228

6. Er verschijnt een oranje stip over het bestaande punt en til uw vinger van de kaart om los te laten en klik op Punt toevoegen en er verschijnt een groen vinkje zodra het is gedocumenteerd

null 229

7. De locatie beweegt (snaps) naar het bestaande punt en laat een wit punt vallen. Herhaal het proces indien nodig

null 230

8. Keer terug naar je profiel en ga terug naar de Maps-lijst