GIS-overzicht en kaartmodule Pre- en posttest

OVERZICHT

Deze test is bedoeld om uw kennis van GIS en kaartconcepten te meten. De beoordeling wordt zowel voor als na de trainingssessie gebruikt om de leervoortgang en het begrip te meten. Voor een online versie van deze test, Klik hier.

QUIZ VRAGEN

1. Welke van de volgende is geen onderdeel van een GIS?

a. Elektriciteit
b. Hardware
c. Software
d. Mensen
e. Gegevens

2. Wat zijn de belangrijkste GIS-gegevensformaten??

a. Vectorgegevens
b. Rastergegevens

3. Welke van de volgende zijn de belangrijkste typen vectorgegevens?? (selecteer alle toepassen)

a. Punt
b. lijnen
c. X,Y-coördinaten
d. Veelhoeken
e. Geen van de bovenstaande

4. Een boom kun je het beste vastleggen als een:

a. Veelhoek
b. Lijn
c. Punt
d. Geen van de bovenstaande

5. Een bos kun je het beste vastleggen als een:

a. Veelhoek
b. Lijn
c. Punt
d. Geen van de bovenstaande

6. Een powerline kan het beste worden vastgelegd als een:

a. Veelhoek
b. Lijn
c. Punt
d. Geen van de bovenstaande

7. De eigenschap van een gebied kan het beste worden vastgelegd als a:

a. Veelhoek
b. Lijn
c. Punt
d. Geen van de bovenstaande

8. Welke van de volgende is geen element van een kaart?? (selecteer alles wat van toepassing is)

a. Schaal
b. Bronnotities
c. Legende
d. Waterlichaam
e. Hoofdkaart
f. Bomen
g. Titel
h. inzet

9. Welke van de volgende beweringen zijn waar??

a. Een goede kaart zorgt ervoor dat de belangrijkste elementen bovenaan deze hiërarchie staan ​​en de minst belangrijke onderaan
b. Niet alle elementen hoeven op een kaart aanwezig te zijn
c. Schaalbalken en noordpijlen hoeven niet op elke kaart aanwezig te zijn
d. Titel en andere tekstelementen moeten beknopt en to the point zijn
e. Kaarten kunnen tekstelementen bevatten, zoals labels en aanvullende tekstblokken