GPS-gegevens toevoegen aan ArcGIS Online Web Maps

Elke leider van de organisatie verzamelt GPX-bestanden van hun teamleden aan het einde van het veldwerk. Het is belangrijk om de GPX-bestanden een juiste naam te geven om verwarring tijdens de gegevensverwerking te voorkomen. Elke GPX-bestandsnaam moet de naam van de gegevensverzamelaar bevatten, de datum en de naam van de clan (bijv.) volg de onderstaande instructies om GPX-bestanden te uploaden naar Cadasta Platform.

1. Verzamel nummers, waypoints, of routes met behulp van uw GPS-apparaat zoals u dat normaal zou doen

2. Verbind uw GPS-apparaat met uw computer, en gebruik uw GPS-software om de gegevens van het apparaat naar uw computer over te brengen

3. Bewaar of exporteer de GPS-gegevens op uw computer naar het GPS eXchange-formaat (.gpx) als het bestandstype

4. Log in op het Cadasta Platform met uw gebruikersnaam en wachtwoord

5. Open of maak een bestaande of nieuwe webkaart

6. Voeg het GPX-bestand toe aan de nieuwe of bestaande webkaart door te klikken op Toevoegen en selecteer vervolgens Laag toevoegen van bestand:

null 790

7. druk de Kies bestand knop, blader naar de locatie van uw GPX-bestand, selecteer het, en klik IMPORT LAAG

null 791

8. Eenmaal geïmporteerd, je GPX-bestand wordt op de kaart weergegeven. Afhankelijk van wat je hebt vastgelegd met je GPS-apparaat en geëxporteerd naar het GPX-bestand, je hebt mogelijk sublagen die je kunt wisselen.

Bijvoorbeeld, als het GPS-apparaat zowel de track als de waypoints heeft vastgelegd, en beide zijn geëxporteerd in het GPX-bestand. Standaard, alleen de track was zichtbaar na het importeren. Andere sublagen weergeven, klik op de naam van de laag om ze te onthullen, en vink aan welke u wilt weergeven.

null 792

9. Sla de GPX-gegevenslaag op door te klikken op de 3 stippen (…) rechts van de GPX-laag en kies Laag opslaan

null 793

10. Volg de Artikel maken dialoogvenster om de GPX-gegevens op te slaan in uw inhoud

null 794

Nu u uw GPS-gegevens op een ArcGIS-webkaart heeft, kunt u symbolen wijzigen, transparantie aanpassen, en configureer de pop-ups, net als andere lagen. Raadpleeg de volgende documenten voor meer informatie over het werken met uw GPS-gegevens in het Cadasta Platform.

We hopen dat je dit artikel nuttig vond. We raden u aan om de teelt van Cadasta te bezoeken Community Helpcentrum voor meer informatie over andere