Een online kaart maken

Tips:

Zie de “Inleiding tot itemtypen” pagina om de verschillende itemtypes op te roepen

Een basiskaart toevoegen

1. Navigeer naar het Cadasta Platform en klik op Kaart bovenaan de pagina

2. Op de top van de Details deelvenster, Klik op de Inhoud knop

Contents pane

3. Indien nodig, Klik op de Basiskaart knop op het lint en kies een basiskaart

4. Bewaar je kaart. Op het lint, Klik op de Opslaan knop en kies Opslaan

Lagen toevoegen

1. Op het lint, Klik op de Toevoegen knop en kies Zoeken naar laag. Er verschijnt een standaardlijst met zoekresultaten

Search for Layers option

2. Indien nodig, klik op de vervolgkeuzepijl bovenaan het paneel en kies een optie uit de standaardzoeklijst

3. Typ in het zoekvak. U kunt de zoekresultaten beperken

4. In de lijst met resultaten, zoek uw zoekresultaat

5. Klik Toevoegen om de laag aan de kaart toe te voegen. Je kunt zoveel lagen toevoegen als je wilt

6. Boven aan het zoekvenster, Klik op de Rug knop. De lagen zijn getekend, met hun standaard symbolen, in de volgorde waarin ze op de kaart zijn geladen

7. Bewaar je kaart. Op het lint, Klik op de Opslaan knop en kies Opslaan

Laageigenschappen instellen

1. In de Inhoud deelvenster, wijs naar je laag. Klik op de Meer opties knop en kies Hernoemen

2. In de Hernoemen venster, verander de naam van de laag en klik op Oké

3. Op dezelfde manier, hernoem al je andere lagen

4. In de Inhoud deelvenster, wijs naar een van je lagen. Klik op de Meer opties knop en klik Omhoog gaan. De laag gaat één positie omhoog

5. Verplaats de laag naar de bovenkant van de lijst

6. In de Inhoud deelvenster, wijs naar je laag. Klik op de Meer opties knop en kies Labels maken

7. Elke entiteit is gelabeld

8. In de Labelfuncties deelvenster, u kunt de labelgrootte wijzigen

9. Open de eigenschappen voor een van de lagen en kies Transparantie

10. Stel het transparantiepercentage in

11. Bewaar je kaart. Op het lint, Klik op de Opslaan knop en kies Opslaan

Definieer de kaartlegenda

1. Op de top van de Inhoud deelvenster, Klik op de Legende knop. Legenda-items worden gemaakt voor alle lagen behalve de basiskaart

2. Op de top van de Legende deelvenster, Klik op de Inhoud knop

3. Open de eigenschappen voor een laag en kies Verbergen in legende

null 580

4. Houd het verborgen als je wilt

5. Als je de laag wilt laten zien, kies dan Weergeven in legende

null 581

6. Bekijk de legenda nogmaals om het effect te zien, en ga dan terug naar de Inhoud deelvenster

Een symbool wijzigen

1. In de Inhoud deelvenster, wijs een gewenste laag aan en klik op de Verander stijl knop

null 582

2. In de Verander stijl deelvenster, de momenteel geselecteerde stijl is Plaats (enkel symbool), die wordt aangegeven door het vinkje. In deze stijl, alle objecten in de laag zijn getekend met hetzelfde symbool. De locatiestijl is geschikt wanneer u de objecten op de kaart wilt zien, maar niet geïnteresseerd bent in hun specifieke kenmerken, zoals namen of snelheidslimieten

3. Voor een tekenstijl, onder Plaats (enkel symbool), Klik Opties

4. Onder Alleen locatie weergeven, Klik symbolen om het symbool te wijzigen

5. Op het kleurenpalet, kies een kleur waarvan je denkt dat die er goed uit zal zien en klik op Oké. De nieuwe kleur wordt toegepast op de kaart (Als je het niet leuk vindt, Klik symbolen nogmaals om het kleurenpalet te openen en een andere kleur te kiezen)

6. Aan de onderkant van de Verander stijl deelvenster, Klik Oké en klik Gedaan

7. Bewaar je kaart. Op het lint, Klik op de Opslaan knop en kies Opslaan

Opmerkingen:

• Als je in een nieuwe sessie zit, klikken Kaart opent een nieuwe kaart. Anders, het opent een bestaande kaart (de laatste kaart die je gebruikte). Als een bestaande kaart wordt geopend, Klik Nieuwe kaart, en kies Nieuwe kaart maken
  • Als je de kaart opslaat, het kaartbereik op het moment van opslaan wordt het bereik dat wordt gebruikt door de Standaard bereik knop. Het kan ook handig zijn om ruimtelijke bladwijzers toe te voegen om naar bepaalde kaartlocaties te navigeren
  • Laageigenschappen zijn altijd op dezelfde manier toegankelijk: door naar de naam van de laag te wijzen en op een geschikte knop te klikken of door op de Meer opties knop en kies de eigenschap die u wilt wijzigen
  • De gebruikelijke praktijk is om punten boven lijnen te plaatsen, en lijnen boven polygonen. Punten, lijnen, en polygonen zijn allemaal objectlagen: ze vertegenwoordigen meestal afzonderlijke geografische objecten met min of meer precieze locaties en grenzen
  • Tegellagen zijn afbeeldingen en kunnen niet op dezelfde manier worden gemanipuleerd als objectlagen. Ze vertegenwoordigen meestal grote, ononderbroken oppervlakken in plaats van discrete objecten. Tegellagen kunnen niet boven objectlagen in een kaart worden verplaatst
  • Wanneer u een nieuwe kaart start, of open een van je eigen opgeslagen kaarten, het opent met de Inhoud deelvenster weergegeven:. Wanneer iemand anders een door jou gemaakte kaart opent, echter, het opent met de Legende deelvenster weergegeven:
  • De standaard weergave-instellingen van een laag, inclusief de stijl en pop-upconfiguratie, zijn gemaakt door de eigenaar. Zodra je een laag aan je eigen kaart hebt toegevoegd, echter, je bent vrij om die instellingen te wijzigen