Leg meerdere geometrieën vast in een enkel Survey123-formulier

Survey123 for ArcGIS is beperkt tot het maken van slechts één geometrierecord voor elke ingediende enquête, wanneer u probeert een enquête met meer dan één geometrie te publiceren, bijvoorbeeld meerdere geopunten of vochtigheid van polygonen en punten in dezelfde meting, de volgende fout wordt geretourneerd::

null 891

Overweeg het volgende scenario:…

Het is noodzakelijk om details van eigendommen in een buurt vast te leggen. Voor deze gebruikssituatie:, we moeten de grens van het perceel verzamelen, de voetafdruk van het gebouw en de locatie van de hoofdwaterkranen in het pand om het waterverbruik te meten.

Om dit geval in kaart te brengen, beginnen we met het definiëren van het hoofdperceel:

null 892

null 893

Deze configuratie maakt het vastleggen van de perceelgrenzen mogelijk, om de voetafdruk van het gebouw vast te leggen, moeten we nog een geovorm toevoegen die we gebouw gaan noemen:

null 894

Het probleem met deze configuratie is dat de twee (2) geovormen geconfigureerd in hetzelfde onderzoek, geeft deze fout weer bij het publiceren van de enquête:

null 895

Om het probleem beter te begrijpen, laten we eens kijken naar het schema dat door de enquête is gegenereerd:

null 896

Beide geovormen staan ​​in dezelfde tabel, wat niet mogelijk is in de algemene architectuur van de geodatabase. Om het probleem op te lossen is het noodzakelijk om de tabellen te verdelen. Dit gebeurt in Survey123 met behulp van de herhaalfunctie.

Herhalingen zijn als subformulieren, wat betekent dat ze kunnen worden beschouwd als een formulier binnen een formulier dat ook meerdere keren kan worden ingevuld. Om een ​​herhaling aan ons formulier toe te voegen, moeten we een reeks vragen insluiten in een herhalingsbegin en een herhalingsreeks einde, zoals hieronder weergegeven::

null 897

Het opnemen van de herhaling creëert een nieuwe tabel (laag) gekoppeld aan het formulier dat de details van het gebouw zal bevatten, het schema bevat nu de nieuwe tabel met de geovorm (voetafdruk) en andere attributen.

Het onderstaande schema toont de hoofdlaag van de featureservice met de naam “MultiGeometrie” en een bijbehorende laag “rptGebouw” die de voetafdruk van het gebouw en het gedefinieerde attribuut bevat.

null 898

Survey123-herhalingen worden in ArcGIS gemodelleerd als gerelateerde tabellen (of gerelateerde lagen als uw herhaling een geopunt bevat, geovorm of geotrace vraag). In het voorbeeld van het multigeometrische onderzoek hierboven, de informatie over het pakket wordt bewaard in de hoofdlaag van een featureservice, en de gegevens van het gebouw (voetafdruk, type gebouw) is gemodelleerd als een aparte, maar gerelateerde tabel. De relatie tussen de tabellen/lagen wordt bijgehouden door intern aangemaakte globale ID's.

Daarnaast kunnen we gebruik maken van de “herhaal_telling” rij in het XLSForm om te bepalen hoeveel records er binnen een herhaling moeten bestaan. In ons voorbeeld, als we de waarde voor het aantal herhalingen op twee zetten (2), de enquête initialiseert de herhaling met 2 lege records.

null 900

null 902

Laten we nu de punten voor de waterkranen toevoegen als een ander herhalingsgedeelte in de enquête.

null 904

null 906

Met het formulier dat we zojuist hebben gemaakt, kunnen we de vereiste informatie over de eigenschappen vastleggen. Het eindresultaat wordt weergegeven in de volgende afbeelding met de drie (3) gekoppelde lagen: MultiGeometrie, Gebouwdetails, en Waterkranen in het pand.

null 907