De samenvatting van de gegevensverzameling bekijken met ArcGIS Survey123

We kunnen een enquêteformulier maken met twee verschillende benaderingen:

In dit artikel, we zullen de stappen voor het gebruik demonstreren ArcGIS-Survey123 om de gegevens te bekijken die in het veld worden verzameld en ook om de parameters met betrekking tot de actieve gegevensverzameling te analyseren. We kunnen de informatie visualiseren van de enquêtes die zijn gemaakt op basis van beide bovengenoemde benaderingen. De stappen zijn als volgt::

1. Ga naar ArcGIS-Survey123 uw browser gebruiken

2. Log in met uw ArcGIS Online-inloggegevens die u van de Cadasta Foundation hebt gekregen

3. U ziet alle enquêtes waarvan u de eigenaar bent en waartoe u toegang hebt (bijwerken/bewerken). We gebruiken de enquête genaamd Project Grow Survey Training voor deze demo. Selecteer de enquête op uw scherm of typ de naam van de enquête in de zoekbalk rechtsboven in het scherm

4. Zodra u de enquête selecteert, er verschijnt een nieuw scherm. U ziet zes verschillende tabbladen in het koptekstpaneel: Overzicht; Analyseren; en Gegevens. Overzicht tabblad is de standaardselectie

5. Binnen in de Overzicht bladzijde, u kunt de samenvattende statistieken van de enquête vinden. U kunt het totale aantal records en het totale aantal deelnemers visualiseren. U kunt ook de datum van eerste indiening en de meest recente indiening zien

6. Als je naar beneden scrolt, u kunt een lijngrafiek zien met het totale aantal enquêtes per dag. U kunt ook een datumfilter zien in de rechterbovenhoek van de grafiek die kan worden gebruikt om de grafiek te filteren op basis van een opgegeven datumbereik. Als je verder naar beneden scrolt, u kunt een lijst met gebruikers en het totale aantal enquêtes zien dat ze tot nu toe hebben verzameld

7. evenzo, selecteer de Analyseren tabblad. U kunt dit gebruiken Analyseren tabblad om de samenvatting van de antwoorden van elke vraag uit de enquête te bekijken. Aan de rechterkant van het scherm zie je tabellen, grafieken en grafieken en aan de linkerkant kunt u alle vragen zien die in de enquête zijn genoemd

8. Scroll naar beneden om de samenvatting van elke vraag te bekijken. U kunt ook filters gebruiken die zich in de linkerbovenhoek van het scherm bevinden

9. Selecteer de Gegevens tabblad direct naast de Analyseren tabblad. U kunt de geolocatie van de gegevens op een kaart bekijken en ook alle gegevens in tabelvorm bekijken