Deel C Hand-out #1

Stapsgewijze instructies met screenshots van dashboards

OVERZICHT

Dit hand-outdocument biedt stapsgewijze richtlijnen voor het maken van een dashboard met behulp van het Kadaster-platform, gebaseerd op het ESRI ArcGIS Online-product. A Dashboard is een configureerbare web-app die is opgenomen in het Kadaster Platform. Een dashboard toont meerdere visualisaties zoals kaarten en grafieken die samenwerken op één scherm. Dashboards bieden een interactieve gebruikerservaring met real-time mogelijkheden en bieden een uitgebreid en boeiend beeld voor presentatie- en besluitvormingsdoeleinden.

DOELSTELLINGEN

Deze hand-out zal projectmanagers en gegevensverzamelaars begeleiden bij het maken van een dashboard met behulp van de tijdens het project verzamelde informatie of andere relevante informatie met betrekking tot het project.

AANNAMES

• Je krijgt de toegewezen gebruikersrecht om inhoud te creëren
  • Je hebt al een webkaart (Project groeien- Projectkaart)

VOORBEELD VAN EEN DASHBOARD

null 427

(ESRI, z.d.)

null 483

STAPPEN

Het dashboard maken en configureren

1. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord op het Kadaster Platform.

2. Klik op de startknop in de linkerbovenhoek.

3. Klik op het app-opstartprogramma in de rechterbovenhoek en klik op het Dashboard-pictogram.

null 206

null 484

4. Klik Dashboard maken.

null 485

5. In de Titel doos, typ "Project Grow-dashboard,” voeg de juiste metadata en informatie toe in de volgende vakken, dan klikken Dashboard maken.

null 486

6. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram om het dashboard te configureren.

null 207

7. Klik Donker om het thema van licht naar donker te veranderen.

null 487

8. Rechtsboven, Klik op de X om het deelvenster Dashboardinstellingen te sluiten.

null 488

9. Sla de wijzigingen op.

null 489

Een kaart toevoegen

10. Rechtsboven, Klik op de + om een ​​kaart toe te voegen in het vervolgkeuzemenu. Dan klikken Kaart.

null 490

11. Zoek naar de eerdere die is gemaakt onder de webkaart Project Grow- Projectkaart.

null 491

12. Selecteer de kaart.

null 492

13. Om de kaart voor de te configureren Pop-ups, laat het als standaard staan. Voor de Schaalbalk, kiezen Lijn. Voor de legende, laat het in de standaardmodus. Voor Laag zichtbaarheid, Basemap-wisselaar, en Zoeken klik op de schakelaar naast de tabbladen om ze in te schakelen. Voor in- en uitzoomen, klik op de schakelaar om in te schakelen.

null 493

14. Klik Gedaan.

null 494

15. Op het dashboard, Klik Opslaan.

null 495

Voeg een seriediagram toe

16. Rechtsboven, Klik op de + knop om een ​​kaart toe te voegen.

null 496

17. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Seriële kaart.

null 497

18. Selecteer de laag "Project Grow – Bekijken voor webkaarten.”

null 498

Opmerking: Het tabblad dat wordt geopend heeft een reeks tabbladen die verticaal langs de zijkant van uw scherm zijn gerangschikt. Elk tabblad bevat informatie die overeenkomt met een bepaald aspect van de kaart.

19. Onder de Categorie van keuze, selecteer Gegroepeerde waarden, de standaardoptie voor dit project

20. Klik op de Categorie Veld vervolgkeuzelijst en selecteer in het menu het veld "Leeftijd hoofd van het huishouden"..

null 499

21. Voer een filter in om de null-waarden uit het diagram te verwijderen. Klik op +Filter, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer de leeftijd van het hoofd van het huishouden,' Kies vervolgens de optie 'is niet null'.

null 500

null 501

22. Klik op de Grafiek optie aan de linkerkant. Verander de Tekst kleur naar wit, de Lettertypegrootte tot 10, en de oriëntatie van de kaart naar Horizontaal.

null 502

23. Klik op de optie Categorie-as aan de linkerkant. Voer de Titel als "Leeftijdsgroep."

null 503

24. Scroll naar beneden naar Etiketten en schakel de Zichtbaarheid overschakelen als dat nog niet het geval is, vertrekken Maat (px) op "Standaard," net zoals Plaatsing.

null 504

25. Volgende, ga naar de Waarde-as categorie. Geef als titel "Aantal huishoudens".

null 505

26. Scroll naar beneden naar As. Wijzig de kleur door op het kleurvak te klikken, en kies wit. Onder Rooster, verander ook het kleurenvak in wit.

null 506

27. Klik op de Algemeen tabblad aan de linkerkant. Voer de Naam van de grafiek als "Age of the Household Heads." De Titel, is de titel van de kaart die zal verschijnen. Klik Bewerk en typ 'Leeftijd van gezinshoofden'.

null 507

Centreer en vet de titel met behulp van de tekstopties.

null 508

Verander de kleur ook in wit met behulp van tekstopties.

null 509

Tekst kleur en Achtergrond kleur echter, blijven als standaardinstellingen. Om de te verwijderen Tekst laatste update, zet het uit

28. Klik Gedaan en sla de wijzigingen op.

null 510

Voeg een cirkeldiagram toe

29. Rechtsboven, Klik op de + en selecteer Cirkeldiagram.

null 511

null 512

30. Selecteer de laag "Project Grow – Bekijken voor webkaarten.”

null 513

Opmerking: Het tabblad dat wordt geopend heeft een reeks tabbladen die verticaal langs de zijkant van uw scherm zijn gerangschikt. Elk tabblad bevat informatie die overeenkomt met een bepaald aspect van de kaart.

31. Klik op de Categorie Veld vervolgkeuzelijst en selecteer in het menu het veld "Geslacht hoofd van het huishouden"..

32. Onder Statistiek, selecteer Graaf.

null 514

33. Voer een filter in om de null-waarden uit het diagram te verwijderen. Klik op +Filter, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer het geslacht van het hoofd van het huishouden,' Kies vervolgens de optie 'is niet null'.

null 515

null 516

34. Selecteer Grafiek via de tabbladen aan de linkerkant. Hier, u kunt ervoor kiezen om de grafiek aan te passen door de Tekst kleur, Lettertypegrootte, Begin hoek, en Binnenstraal.

35. Selecteer Plakjes van links. Laat de categoriekleuren voorlopig op standaard staan, maar u kunt deze naar wens configureren.

null 517

36. Selecteer Algemeen via de tabbladen aan de linkerkant. Voor Naam, typ 'Geslacht'. Doe hetzelfde voor Titel. Schakel de Tekst laatste update keuze.

null 518

37. Klik Gedaan.

38. Klik Opslaan.

Voeg een indicator toe

39. Rechtsboven, Klik op de + vervolgkeuzemenu en klik Indicator.

null 519

40. Klik op de "Project Grow- View for Web Maps” om de indicator aan die laag te relateren.

null 520

42. Op de Gegevens opties tabblad, in de Statistiek doos, Klik Graaf als dat nog niet de standaard is.

null 521

43. Klik op de Algemeen tabblad naar links.

null 522

44. Voor Naam, schrijf "Aantal huishoudens." Doe hetzelfde voor Titel en gebruik de tekstopties om het te centreren en vet te maken.

null 523

45. Klik Gedaan.

46. Klik Opslaan.

Voeg een meter toe

47. Rechtsboven, Klik op de + vervolgkeuzemenu en klik Graadmeter.

null 524

48. Klik op de "Project Grow- View for Web Maps” om de meter aan die laag te relateren.

null 525

49. Op de Gegevens opties tabblad, in de Statistiek doos, Klik Graaf als dat nog niet de standaard is.

null 526

50. Selecteer Meter op de tabbladen aan de linkerkant. Op Stijl, selecteer Meter. Op Vorm selecteer Hoefijzer.

image 13

Onder Etiketten, wijziging Tekst kleur door de kleur in het selectievakje te wijzigen en de gewenste kleur te kiezen. Doe hetzelfde voor As.

null 527

51. Klik op de Algemeen tabblad. Invoegen Naam als "Voortgang van gegevensverzameling" en doe hetzelfde voor Titel. Gebruik de tekstopties om de titel gecentreerd en vetgedrukt te maken. Verander de Tekst kleur optie naar wit en schakel het uit Tekst laatste update knop.

null 528

52. Klik Gedaan.

null 529

53. Klik Opslaan.

Voeg een koptekst toe

54. Rechtsboven, Klik op de + symbool en klik om het te selecteren Koptekst.

null 530

55. Voeg de Titel, "Project Grow Demo-dashboard." Voeg de Ondertitel, "2020."

null 531

56. Voor de Logotype, selecteer Icoon en kies een geschikt pictogram.

null 532

57. Klik Gedaan. Wijzig het formaat van uw kaart om uw dashboard het beste weer te geven en klik Opslaan.

null 533

null 534

Toewijzingsacties invoegen

58. Op de kaart, plaats de muisaanwijzer op de blauwe pictogrammen in de linkerbovenhoek en kies de Configureren keuze (het tandwielpictogram).

null 535

59. Klik op het geopende venster Acties in kaart brengen. Met deze acties kunt u de indicatoren configureren, de seriekaart, en het cirkeldiagram veranderen met de omvang van de kaart.

null 536

60. Klik Doel toevoegen en klik één voor één op alle kaarten.

null 537

null 538

61. Klik Gedaan en Opslaan.

null 539

62. Zoom in en uit op de kaart om de acties te testen.

63. Sla het dashboard opnieuw op.

Het dashboard publiceren en delen

64. Om uw dashboard te publiceren en te delen, ga naar het Home-menu in de linkerbovenhoek en selecteer in het vervolgkeuzemenu Dashboard-itemdetails.

null 540

65. In het geopende venster, selecteer Deel.

null 541

null 542

66. Er verschijnt een dialoogvenster. Selecteer Iedereen (openbaar) en dan Opslaan.

null 543

null 544